Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hackhoot BBC Microbit poprvé.

Soutěž o nejlepší vozítko vyhráli s podivem všichni zúčastnění.

article preview

Do soutěže nás zapojil vedoucí našeho kroužku, pan Edo Kralovič. Zadaní bylo následující: během několika hodin musíme sestavit a naprogramovat dálkově ovládané vozítko za pomoci hlavní programovatelné desky MICRO:BITu a dalších komponentů.

Zde je přiložená ukázka požadovaného výsledku:

Se stavbou docházelo často k problémům se spoji jednotlivých části auta, a tak ani není divu, že jsme u této činnosti ztratili nejvíce času.

Z principu nebylo programování tak složité, ale spíš někdy pro někoho problémové s komunikací Bluetooth signálu, kterým se dá micro:bit ovládat.

img_20171213_234609.jpg

Všemi hodinami nás provázel student školy informatiky a ekonomie, který nás nejenom seznámil s fungováním této destičky, ale také poradil a moc dobře pomohl při praktické části.


Kromě Michala Němečka, Filipa Dvořáčka, Adama Malíře a Václava Obsta se taktéž zúčastnil Vojta Kadleček, jenž chyběl na poslední hodině dodělávání autíčka, což sehrálo klíčovou roli o tom, kdo postoupí do regionálního kola, které se koná již v pondělí 18.12. na škole DELTA v Pardubicích. I přes to jsme úplně všichni obdrželi certifikáty za absolvování kurzu ještě následujícího dne po ukončení, tedy v úterý 12.12. Zároveň si všichni mohli odnést domů své MICRO:BITy s autíčky a zkoušet si na ně aplikace jaké chtějí :-)

Tímto bychom rádi poděkovali všem zprostředkovatelům této skvělé soutěže! Všem se nám moc líbila.

[1] Stránky soutěže

[2] Stránky MICRO:BITu

[3] Stránky školy na které se soutěž pravidelně konala

[4] Následující díl článku

 

(1) Fotografie ze soutěže

Článek k vytisknutí zde: Tisk

-Za kroužek Filip Dvořáček, Adam Malíř (kontaktujte na: xfida@seznam.cz)

 

Náhledy fotografií ze složky Soutěž s MICRO:BITem

 

Aktuální čas

normální:

internetový:

co to je?

O nás

_____________________________________

Nezávislý zájmový kroužek robotiky na Studánce se zabývá poznatky o technice, jako je elektronika či programování. Věnujeme se různým problémům od nejjednodušších příkladů po složitější týkající se matematiky a fyziky.


Spojte se s námi!


Vyhledávání