Jdi na obsah Jdi na menu
 


Budoucnost dronů.

Jaká bude požadovaná práce dronů v budoucnosti ?

AM

article preview

 

Možná už v  blízké budoucnosti budeme svědky mnoha případů, kdy dron dělá práci za nás (medicína - záchrana života, třírozměrné monitorování nebezpečných oblastí, nebo dokonce i ve sportu). Uplatnění najde třeba i  na válečném poli.

Ředitel české pobočky společnosti Uavonic Juraj Dudáš:

,,Věnujeme se i vývoji nových koncepcí, například jsme vyvinuli mobilní rozhlas. Megafon umístěný na dronu, který by obce nebo města mohly vyslat s oznámením do konkrétních městských částí nebo odlehlých oblastí. Je to jednodušší a levnější než udržovat klasický obecní rozhlas, protože jeden dron dokáže pokrýt velké území."

Výsledek obrázku pro monitorování pomocí dron

-V NASA (National Aeronautics and Space Administration) vytvořili prototyp Greased Lighning GL-10 poháněný zatím 10 elektromotory. U finální verze by podle zdrojů měl dostat až dvojnásobek délky křídla (6 m). Také z vertikálního pohybu zvládl vodorovný. Jeho budoucími předpoklady pro činnost tohoto typu je práce v armádě, nebo funkce zasílání dopravních balíků. NASA také plánuje manuální řízení v kokpitu až pro 4 osoby. Model byl zkoušen a prošel i s některými haváriemi. GL-10 Unese 3 kg nákladu a dokáže 24 hodin neustále létat. Hlasitost je menší díky pomalejším otáčkám vrtulí. V budoucnu bude napájen Li-ionovou baterií, který bude pohánět dva naftové motory o výkonu 12kW.

Jako zajímavost si dovolím přidat video z přednášky o kvadrokoptérách. Co všechno v součastnosti umí ?

 

Reference:

domaci.ihned.cz

zoom.iprima.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

Aktuální čas

normální:

internetový:

co to je?

O nás

_____________________________________

Nezávislý zájmový kroužek robotiky na Studánce se zabývá poznatky o technice, jako je elektronika či programování. Věnujeme se různým problémům od nejjednodušších příkladů po složitější týkající se matematiky a fyziky.


Spojte se s námi!


Vyhledávání